Floor to ceiling windows, green walls and expansive views of the pacific Bay define the following luxurious and extravagant home located in the marina of Puerto Vallarta, Mexico. The large villa has been created in the purpose of leisure, a vacation home expanded over 8 bedrooms, its personal home theater, Jacuzzi bathtubs and many more other spaces designed for gatherings and entertaining.

“The use of natural stone and concrete walls create fresh spaces that dually provide passive cooling during hot seasons. The home’s 1950’s-style modernism is warmed up by the use of earthy materials and finishes, such as board formed concrete, green walls, and custom walnut furnishings. Furniture and decorative elements were exclusively chosen and designed to integrate with the architecture. Colors and linen fabrics bring warmth and the relaxing ambiance to the beach house, while custom furnishings give a nod to mid-century design, complemented by select vintage elements throughout.”

Photography by Jaime Navarro, Roland Halbe

The expansive views of the Pacific capture the sight of the inhabitants thanks to the massive glazed walls used in abundance. A sunken pit designed around a fire pit invites to outdoors conversations.

Vegetation protects the roof and part of the facades, filtering the air.

Artificial lighting has been cleverly used to delicately mark transitions and materials.

The interior spaces designed elegantly and simply exude warmth, comfort and opulence in a subtle manner.

 

Codreanu Andreea