Envisioned by Steffen Welsch ArchitectsParkville Connect House is the name of an elegant joint translucent glass atrium in Melbourne, Australia, it represents the solution to a common problem for the establishment : the lack of light and transitional spaces in older homes, two modern essentials; the new design also adds the passive design principles thus offering efficient ventilation.

A new layout now provides a communal family space filled with light, sufficient space for movement between cooking and eating. The glazed sliding doors shape air`s natural flow towards the home`s courtyard.

The home`s needs in time and its upgrade options have been considered; a central room encourages family time yet a studio on the far side of the home shapes privacy and independence with the use of distance for the inhabitant, the perfect opportunity for a teenager`s independent retreat.

A brick joint between two glass volumes creates a powerful contrast with the old exterior brick wall in terms of materiality and chromatic alike, the new volume also adds depth through a contemporary silhouette in the city`s fabric.

Photography Courtesy to Rhiannon Slatter Photography

How do you see the extraordinary joint translucent glass atrium? We would love to hear your opinion on the Connect House in the comment section below.

 

Anton Giuroiu

https://plus.google.com/u/0/102561094699718316151