Subscribe

[mc4wp_form id="87729"]
x

Homesthetics

Coziness and Warmth in a Minimal Wooden Frame House By Jonathan Tuckey Design

Coziness and Warmth in a Minimal Wooden Frame House By Jonathan Tuckey Design 1

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

West London is known to hide incredible architectural treasures and possibilities under which seem like typical British homes. Jonathan Tuckey Design has taken advantage of such a house and renovated a two-story home around its beautiful timber framework and brick walls which have been left exposed in certain places, accentuating the wooden furniture added to preserve the cozy warm atmosphere of the home.

Coziness and Warmth in a Minimal Wooden Frame House By Jonathan Tuckey Design (4)

Several skylights have been added to the old home to provide the necessary light for the newly created spaces while wood has been chosen as the key finishing in most rooms to add coziness and a classical elegance.

Coziness and Warmth in a Minimal Wooden Frame House By Jonathan Tuckey Design (3)

The entire wooden structure has been kept exposed and transformed into a work of art.

Coziness and Warmth in a Minimal Wooden Frame House By Jonathan Tuckey Design (2)

A modern twist has been added to the home through the steel staircase wall in a dark tone that contrasts powerfully with the natural hues of wood.

Coziness and Warmth in a Minimal Wooden Frame House By Jonathan Tuckey Design (5)

Coziness and Warmth in a Minimal Wooden Frame House By Jonathan Tuckey Design (1)

Photo courtesy of © Ioana Marinescu

Would you agree with such an intervention? Feel free to share your ideas in the comment section below.

Read next

Remarkable Garage Home Transformation Envisioned by Studio Graypants homesthetics design 1

Remarkable Garage – Home Transformation Envisioned by Studio Graypants

Rectangular Concrete Home With Expansive Views by Studio 3.4 Arquitectura homesthetics 1

Rectangular Concrete Home With Expansive Views by Studio 3.4 Arquitectura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *