Subscribe

[mc4wp_form id="87729"]
x

Homesthetics

Rear Modern Mansion Extension Garden Design by LBMV Architects

Rear House Extension Garden Design by LBMV Architects new addition

Disclaimer | This article may contain affiliate links, this means that at no cost to you, we may receive a small commission for qualifying purchases.

Steel and glass reflecting aged walls, surrounded by a carefully thought green habitat meant to soften the perfect,precise angles of this contemporary intrusion.

LBMV Architects has designed a simple but modern rear house garden extension. The project is a replacement of an existing extension made in the 80s of a Victorian semidetached terraced house in north London, Conservation area.
An exposed steel structure is encased in a FW50 shuco curtain wall system to guarantee a perfect insulation and avoiding any possible cold bridge. A green roof is provided to guarantee a better visual impact from the upper floors and insulation.

Usually,the task of merging two volumes of different styles and compositions is a very challenging one and can end quite badly.In this case however, I consider the union as being a success, the new building beautifully emphasizing the old construction,integrating harmoniously into the garden ambiance.

Rear House Extension Garden Design by LBMV Architects Rear House Extension Garden Design by LBMV Architects Rear House Extension Garden Design by LBMV Architects Rear House Extension Garden Design by LBMV Architects Rear House Extension Garden Design by LBMV Architects wooden terrace Rear House Extension Garden Design by LBMV Architects night

 

Architect(s): LBMV Architects
Photographer(s): LBMV Architects
Completion Date: 2011
Location: Wolseley Rd, London Borough of Haringey, England
Contractor: JP Fraser Ltd
Structural Engineer: Elliott Wood Partnership
Project Type: Residential

Read next

rustic traditional landscape design

A Modern Mansion In Madrid: The Memory House by A-Cero Architects

Gabriel`s Garden by Kate Otten Architects shape

Gabriel`s Garden by Kate Otten Architects: Connecting with the Past through Nature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *